// Βιοσυντονισμός (Εναλλακτικές Θεραπείες)

Θ Ε Μ Α Τ Α

Σύντομο Βιογραφικό

Εισαγωγή

Πως λειτουργεί ο Βιοσυντονισμός

Στόχος της χρήσης του βιοσυντονισμού

Πρωτοπόροι του βιοσυντονισμού

Βιοσυντονισμός και προσδιορισμός της αιτίας

Πλεονεκτήματα της Βιοσυντονιστικής ανίχνευσης

Βιοσυντονισμός : αποκατάσταση και ευεξία

Τα οφέλη της χρήσης του βιοσυντονισμού

Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες και Test Βιοσυντονισμού

Βιοσυντονισμός και Καρκίνος

Αλλοιώνοντας τα βιοηλεκτρικά σήματα για την προώθηση των υγιών κυττάρων

Για ποιο λόγο να διαλέξετε τη βιοσυντονιστική θεραπεία

Τι είναι η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία;

Πού αποσκοπεί η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη θεραπεία;

Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Υπάρχουν παρενέργειες;

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Πόσο θα κρατήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Παράλληλη φαρμακευτική ή άλλη αγωγή

Συμπέρασμα

Επικοινωνία

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο ιατρός Γκιόκας Πλάτων σπούδασε στο ΑΠΘ και κατόπιν εξειδικεύτηκε επί σειρά ετών, στην εναλλακτική και ολιστική ιατρική, όπως ο βελονισμός και ο βιοσυντονισμός.
Ειδικότερα στον βιοσυντονισμό είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Max Planck και του Lοmonosov Moscow University, εφαρμόζοντας έτσι τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη του Βιοσυντονισμού και τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Έτσι εξηγούνται και τα εξαιρετικά αποτελέσματα και τα θεραπευτικά ποσοστά επιτυχίας που έχει το κέντρο μας.


Εισαγωγή
Ο βιοσυντονισμός είναι μια καινούργια σχετικά μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας που δίνει λύση σε πολλά προβλήματα υγείας όπου η κλασσική ιατρική δεν έχει ακόμα απάντηση, χωρίς τις πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων.


Πως λειτουργεί ο βιοσυντονισμός?
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια σχετικά τις βασικές αρχές του βιοσυντονισμού.
Είναι γνωστό ότι η πιο αξιόπιστη παγκοσμίως απεικονιστική μέθοδος είναι η μαγνητική τομογραφία. Η οποία χρησιμοποιεί μαγνητικά κύματα για να απεικονίσει όλο τον οργανισμό. Επίσης για διαταραχές του εγκεφάλου ανιχνεύουμε ηλεκτρικά κύματα με το εγκεφαλογράφημα, για τις διαταραχές της καρδιάς αντίστοιχα με το καρδιογράφημα, και το νευρομυικό σύστημα με το ηλεκτρομυογράφημα.
Άρα η ιατρική χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την διάγνωση αλλά και θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις όπως με τον βηματοδότη στην καρδιά και τον απινιδωτή.
Έτσι ο βιοσυντονισμός είναι η λογική εξέλιξη της επιστήμης όπου χρησιμοποιούμε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα για διάγνωση , θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.

 

Στόχος της χρήσης του βιοσυντονισμού


Στόχος του ανθρώπου είναι η επίτευξη ης απόλυτης υγείας. Δυστυχώς, όπως γνωρίζουμε, συνήθως είναι στόχος ουτοπιστικός. Αντιθέτως η επίτευξη της καλύτερης κατά το δυνατόν σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας είναι ένας στόχος απολύτως επιθυμητός και λογικός. Είναι στόχος της κλασσικής ιατρικής και του βιοσυντονισμού. Ο βιοσυντονισμός δε δρα ανταγωνιστικά με την κλασσική ιατρική, αλλά συνδυαστικά.

Απευθύνεται:
Α) Σε άτομα που θέλουν να αποφύγουν τα φάρμακα (πράγμα λογικό όταν διαβάσεις τις παρενέργειες που αναγράφονται σε μία π.χ. ασπιρίνη)
Β) Ασθενείς που δεν έχουν βρει απάντηση ικανοποιητική στο πρόβλημά τους στην κλασσική ιατρική. Δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες παθήσεις όπου η κλασσική ιατρική δεν έχει απάντηση. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να δώσει λύση σε πολλές από αυτές αλλά και στην περίπτωση που δεν έχουμε οριστική ίαση ή διακοπή της εξέλιξης της ασθένειας, η ελαχιστοποίηση έως και η εξάλειψη των συμπτωμάτων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια σε αυτούς που πάσχουν αλλά και στις οικογένειές τους. Το κόστος θεραπείας είναι προσιτό για το μέσο Έλληνα, ακόμα και στις σημερινές ημέρες. Το κόστος άλλωστε αποσβένεται γρήγορα αφού σύντομα συνήθως δεν χρειαζόμαστε πλέον καθόλου φάρμακα και άλλα ιατρικά έξοδα ή πολύ σπανιότερα.

Πρωτοπόροι του βιοσυντονισμού

Franz Morell, Erich Rasche, Royal Raymond Rife (1988-1971) και Reinhard Voll  (1909 - 1989)
Με βάση τις τεκμηριωμένες επιστημονικά εργασίες τους έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί σήμερα η τεχνολογία του βιοσυντονισμού.


Βιοσυντονισμός και προσδιορισμός της αιτίας

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί καθώς και όλα τα άψυχα αντικείμενα έχουν τις δικές τους συχνότητες και την ικανότητα να εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα.
Με βάση αυτή την αρχή όλοι οι μικροοργανισμοί (βακτήρια, ιοί, μύκητες, παράσιτα, πρωτόζωα, έλμινθες), και όλα τα προβλήματα της υγείας έχουν τη δική τους ηλεκτρομαγνητική συχνότητα.
Αυτή η συχνότητα μπορεί να γίνει αντιληπτή από μια συσκευή η οποία είναι συνδεδεμένη στο σώμα του πάσχοντα. Η χρήση της συσκευής μπορεί να ανιχνεύσει με επιτυχία και με ακρίβεια τα περισσότερα αίτια των προβλημάτων της υγείας.
Κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους, μιας και γίνεται συνήθως καταγραφή των συμπτωμάτων και όχι αναγνώριση και αντιμετώπιση των  αιτιών της νόσου.

Πλεονεκτήματα της Βιοσυντονιστικής ανίχνευσης

 • Έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια
 • Προσφέρει μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη εικόνα του επιπέδου υγείας του οργανισμού, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις βασικές αιτίες του προβλήματος.
 • Είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.
 • Μόνο μια συνεδρία αποκαλύπτει όλα τα ζητήματα υγείας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
 • Μπορεί να δείξει αν έχει εκτεθεί ο οργανισμός σε τοξικές ή άλλες επιβαρύνσεις.
 • Παρέχει μια επισκόπηση ολόκληρου του σώματος και προσδιορίζει το βαθμό προσβολής και διαταραχής των οργάνων. Αυτές οι διαταραχές ανακαλύπτονται πολύ νωρίς, γεγονός που συντελεί στην πρόληψη.


Βιοσυντονισμός : αποκατάσταση και ευεξία
Υπάρχουν Βιοσυντονιστικές συσκευές που είναι σχεδιασμένες μόνο για αποκατάσταση ή ευεξία.
Αυτές απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν και σύνδεση μέσω ηλεκτροδίων με το σώμα του ασθενούς.
Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ασύρματες φορητές συσκευές, εύκολες στη χρήση, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος, απλά τοποθετώντας τις σε μια τσέπη ή κάπου κοντά στο σώμα.

Τα οφέλη της χρήσης του βιοσυντονισμού

 • Εντελώς ανώδυνος και ακίνδυνος.
 • Εύκολος στη χρήση, ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος.
 • Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα του οργανισμού.
 • Είναι εφαρμόσιμος σε όλες τις ηλικίες, από νεογέννητα, ηλικιωμένους μέχρι και στα ζώα.
 • Προσφέρει πρόληψη και καθαρισμό από πρωτόζωα, μικροοργανισμούς, παράσιτα, ιούς κλπ.

Η διαφορά με την παραδοσιακή Ιατρική είναι ότι τα test Βιοσυντονισμού εντοπίζουν και καταπολεμούν το ΑΙΤΙΟ που δημιούργησε την ασθένεια (και όχι το σύμπτωμα), ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χρησιμοποιούνται χημικά φάρμακα, που, όπως είναι γνωστό, δημιουργούν παρενέργειες ή μπορούν να βλάψουν κάποιο όργανο που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη θεραπεία.


Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες και Test Βιοσυντονισμού
Ο Βιοσυντονισμός είναι μία μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας που ΒΛΕΠΕΙ τον οργανισμό σαν ΟΛΟΤΗΤΑ και όχι ανά ειδικότητα όπως η παραδοσιακή Ιατρική
Βιοενεργειακές δυσλειτουργίες μπορούν να μεταμορφωθούν με τον καιρό σε λειτουργικά προβλήματα και ασθένειες.
Τα συστήματα που ερευνά το Body Activity Status είναι:

 • Καρδιοαγγειακό Σύστημα
 • Μυοσκελετικό Σύστημα
 • Ψυχικό Status
 • Πεπτικό Σύστημα
 • Αναπνευστικό Σύστημα
 • Ουροποιογεννητικό Σύστημα
 • Νευρικό Σύστημα
 • Ενδοκρινικό Σύστημα
 • Τοξικολογική Κατάσταση
 • Ορμονικό Σύστημα
 • Επάρκεια Θρεπτικών Συστατικών
 • Παθογόνα Βακτήρια
 • Παράσιτα
 • Ανοσοποιητικό Σύστημα
 • Αλλεργίες
 • Ισορροπία Μεσημβρινών


Βιοσυντονισμός και Καρκίνος
Πρόωρα καρκινικά στάδια θα μπορούσαν να ανιχνευθούν, αλλά και να επηρεαστούν στον οργανισμό με βιοηλεκτρικά σήματα δείχνει μελέτη.
(Natural News) Μπορεί να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί όχι μόνο η παρουσία των καρκινικών κυττάρων μέσα στο σώμα, πολύ πριν να έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν σε κακοήθεις όγκους, αλλά και να μεταλλαχθεί η πορεία τους σε κακοήθεια?
Μια νέα μελέτη, που έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό «Μοντέλα και Μηχανισμοί Ασθενειών», προτείνει κάτι τέτοιο, αφού διαπίστωσε ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται φυσιολογικά από τα κύτταρα και ιστούς του σώματος μπορεί να κρατούν το κλειδί για την μετάλλαξη και την ανάπτυξη των κακοηθών όγκων.
Βιολόγοι από την Πανεπιστημιακή Σχολή Τεχνών και Επιστημών Tufts έκαναν πρόσφατα αυτή τη συναρπαστική ανακάλυψη μετά την αξιολόγηση του τρόπου μετάδοσης του ηλεκτρικού φορτίου, που αποστέλλεται συνεχόμενα κατά μήκος των κυτταρικών μεμβρανών και επηρεάζει ειδικά τα καρκινικά κύτταρα.
Όπως αποδεικνύεται, τα βιοηλεκτρικά σήματα, που παράγονται, έχουν άμεση σχέση με το εάν ή όχι τα καρκινικά κύτταρα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, και η αλλαγή αυτών των βιοηλεκτρικών σημάτων μπορεί να σημαίνει την εξασθένηση ή τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Επιπροσθέτως ανακάλυψαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια μοναδική βιοηλεκτρική υπογραφή που είναι δυνατόν να μεταβληθεί επίσης.
«Η είδηση εδώ είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια βιοηλεκτρική βάση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου» εξηγεί η Brook Chernet, ερευνήτρια στο Tufts και μία από τους συντάκτες της μελέτης για τα ευρήματα. Εν ολίγοις, η Chernet και η ομάδα της έχουν αποκτήσει μια πιο λεπτομερή κατανόηση του πώς λειτουργούν τα βιοηλεκτρικά σήματα και πώς ρυθμίζεται η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων (καλοήθεις και κακοήθεις).

 

Αλλοιώνοντας τα βιοηλεκτρικά σήματα για την προώθηση των υγιών κυττάρων
Προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη στο Tufts έχει ήδη αποκαλύψει ότι η βιοηλεκτρική χειραγώγηση του σήματος μπορεί να επηρεάσει το πώς τα κύτταρα συμπεριφέρονται και το πώς μορφοποιούνται, πώς επηρεάζεται το ποσοστό της εξάπλωσής τους, της μετανάστευσης, τη φυσική κατάσταση in vivo (σε ένα πραγματικό ζωντανό οργανισμό) και πόσο αποτελεσματικά και αποδοτικά είναι.
Σήμερα οι ερευνητές ανακάλυψαν περισσότερα με την παρατήρηση, για το πώς αυτά τα ίδια σήματα επηρεάζουν τα καρκινικά κύτταρα, για τα οποία το σώμα έχει σχεδιαστεί να μπορεί να αντισταθμίζει φυσικά όταν είναι σε μια υγιή, δυναμική κατάσταση, αλλά για κάποιο λόγο αυτό μπορεί να διακοπεί και να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.
Μετά από ένεση σε έμβρυα βατράχου με αγγελιοφόρο RNA υλικό που προκάλεσε τη δημιουργία αυξητικών όγκων (καρκινογένεση), η ερευνητική ομάδα Tufts παρατήρησε ότι οι καρκινικές περιοχές είχαν «μοναδική από-πολωμένη τάση μεμβράνης» που τις διαφοροποιούσε από τους περιβάλλοντες ιστούς. Και μετά από περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η μεταβολή αυτή στην πόλωση κατέστειλε αποτελεσματικά τη μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, γεγονός που συνεπάγεται ότι απλές τροποποιήσεις στον βιοηλεκτρικό κώδικα τόσο των καρκινικών όσο και των μη καρκινικών κυττάρων μπορεί να είναι σε θέση να τα τροποποιήσουν αποτελεσματικά πριν να μπορούν να προκαλέσουν βλάβη.
«Υποθέσαμε ότι η εμφάνιση του ογκονιδίου που προκαλείται από όγκους μπορεί να ανασταλεί από τη μεταβολή της τάσης της μεμβράνης, και είχαμε δίκιο», προσθέτει ο Dr Μάικλ Λέβιν, καθηγητής της βιολογίας και διευθυντής του Κέντρου Αναγεννητικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας, συν-συγγραφέας στη μελέτη.
«Έχουμε δείξει ότι τα ηλεκτρικά γεγονότα καθοδηγούν τη συμπεριφορά των κυττάρων. Οι αλλαγές της τάσης δεν είναι απλώς μια ανίχνευση του καρκίνου. Ελέγχουν και κατευθύνουν το κατά πόσο ο καρκίνος εμφανίζεται ή όχι».

Για ποιο λόγο να διαλέξετε τη βιοσυντονιστική θεραπεία
Είναι γνωστό πως πολλές ασθένειες, όπως οι αλλεργίες και οι χρόνιες παθήσεις, όπως π.χ. το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η ψωρίαση, οι παθήσεις του θυροειδούς, δεν μπορούν να θεραπευτούν εύκολα με τα μέσα της κλασσικής ιατρικής, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η κλασσική ιατρική μπορεί μόνο να μειώσει τα συμπτώματα του ασθενούς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις αιτίες που προξενούν τα συμπτώματα αυτά.
Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση, ακόμα και την ίαση σε ασθενείς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους. Μπορεί να εφαρμοστεί σ’ όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στα ζώα.
Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ολιστική διαδικασία, η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχής στη θεραπεία χιλιάδων ασθενών για τρεις δεκαετίες. Η επιτυχία της αποδεικνύεται με επιστημονικές έρευνες, με ιατρικά αρχεία ιστορικού ασθενών, με αναφορές και βιβλία γιατρών απ’ όλο τον κόσμο, στον οποίο έχει εξαπλωθεί η μέθοδος αυτή, αλλά και από τα εγκάρδια γράμματα από ευγνώμονες ασθενείς.

Τι είναι η βιοσυντονιστική θεραπεία;
Η βιοσυντοντιστική θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία ανιχνεύει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τον ασθενή. Τα διαχωρίζει σε φυσιολογικά και παθολογικά και κατόπιν ενισχύει τα φυσιολογικά και καταπολεμά τα παθολογικά κύματα.

Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία;
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Το ανθρώπινο σώμα (τα κύτταρα των οργάνων, των ιστών, κτλ.) εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα με τη μορφή ταλαντώσεων. Η θεραπευτική συσκευή δέχεται αυτά τα σήματα από το σώμα μέσω ηλεκτροδίων. Μ’ ένα εσωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τα υγιή σήματα από τα παθολογικά. Στη συνέχεια, ενισχύει ηλεκτρονικά τα υγιή σήματα και αντιστρέφει τα παθολογικά (φαινόμενο του αντικατοπτρισμού). Οι επεξεργασμένες πληροφορίες επιστρέφονται στο σώμα του ασθενή, μέσω ενός μαγνητικού τάπητα. Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες κι έτσι ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Με την αντιστροφή των παθολογικών σημάτων, η δύναμη αυτό-θεραπείας του σώματος ενεργοποιείται και ενδυναμώνεται. Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισης κι αποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία του αμυντικού συστήματος.
Η βιοσυντονιστική θεραπεία επίσης χρησιμοποιεί τις ταλαντώσεις ουσιών, όπως δυσανεκτικά τρόφιμα, γύρη, ιοί, βακτηρίδια, μύκητες, παράσιτα, επιζήμια βαριά μέταλλα, εντομοκτόνα, περιβαλλοντικοί ρύποι και δυσανεκτές ύλες οδοντιατρικών υλικών. Αν ο οργανισμός είναι επιβαρυμμένος απ’ αυτές τις ουσίες, δίνοντας στον οργανισμό τις αντεστραμμένες θεραπευτικές ταλαντώσεις, η επιβάρυνση αυτή μπορεί να μειωθεί ή να εξουδετερωθεί εντελώς.

Πού αποσκοπεί η μέθοδος του βιοσυντονισμού;
Η μέθοδος του βιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό μέρος. Όσοι περισσότεροι απ’ αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν κι εξουδετερωθούν, τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σ’ αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και τα μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη θεραπεία;
Πριν τη διαγνωστική συνεδρία θέλουμε αποφυγή του καφέ, αλκοόλ, σοκολάτας για 24 ώρες πριν. Ειδικότερα είναι καλύτερα αποχή για 3 μέρες πριν. Ο ασθενής δεν πρέπει να φορά κατά τη διάρκεια της εξέτασης οτιδήποτε μεταλλικό αντικείμενο. Πρέπει να πιεί 2 ποτήρια νερό 20’ πριν τη διαγνωστική εξέταση.

Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;
Η εφαρμογή του βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη.

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;
Συνιστάται η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού καθημερινά. Η ενυδάτωση του οργανισμού και η διούρηση βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

 


Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;
Ανάλογα με την περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας ή και μια αρχική επιδείνωση. (Εδώ παρατηρούμε ομοιότητες με την ομοιοπαθητική).
Έτσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα μετά την πρώτη βδομάδα, άλλοι μετά τη δεύτερη ή την τρίτη.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Η μέθοδος του βιοσυντονισμού δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν. Η εφαρμογή της για συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε άλλο όργανο ή σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό, όμως, να υπάρξει μια αρχική επιδείνωση των συμπτωμάτων (ισχύει για περιπτώσεις χρόνιου πόνου, χρόνιων αλλεργιών, χρόνιων μπλοκαρισμάτων σε ενεργειακά κέντρα), επειδή το σημείο που δέχτηκε τη θεραπεία ενεργοποιήθηκε, γεγονός που σημειώνεται μόνο μέσα στις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία. Εάν λοιπόν σημειωθεί αυτή η όξυνση στα συμπτώματα, θα κρατήσει λίγες μέρες. Ακόμα, είναι πιθανό λόγω αυξημένης αποβολής τοξινών από το σώμα, η οποία ενισχύεται από τη θεραπεία, να εμφανιστεί δίψα, συχνουρία, εφίδρωση, διαρροϊκές κενώσεις, πονοκέφαλος. Αυτό ισχύει ειδικά για το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.
Καθώς ο οργανισμός δυναμώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα σ’ άλλες περιοχές, π.χ. να αισθανθεί ο ασθενής μικροενοχλήσεις ή ζέστη σε σημεία που κάποτε παρουσίαζαν πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι τώρα έτοιμο να χειριστεί αυτά τα ζητήματα και να τα εξουδετερώσει.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;
Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας σε πάνω από το 80% των ασθενών που την εμπιστεύθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοια συμπτώματα βρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους. Περίπου το 13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 7% δεν έχει καμία αλλαγή.

Πόσο θα κρατήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα;
Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του βιοσυντονισμού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία επ’ αόριστον. Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο ανά τρίμηνο. Όσον αφορά στα συμπτώματα της πάθησής σας, συνήθως δεν επανεμφανίζονται. Ο γιατρός θα σας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες, ανάλογα την περίπτωση.

Παράλληλη φαρμακευτική ή άλλη αγωγή
Δεν απαιτείται η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, είτε πρόκειται για φάρμακα της κλασσικής ιατρικής είτε της ομοιοπαθητικής ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων. Ειδικά τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής και της ομοιοτοξικολογίας συνεργάζονται πολύ καλά με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού. Εάν τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής χορηγούνται για τα συμπτώματα για τα οποία ακολουθείτε τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, τότε παράλληλα με τη βελτίωση της κατάστασής σας, θ’ αρχίσει η μείωση της δοσολογίας τους έως, ενδεχομένως, την τελική διακοπή τους, σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό σας.

Συμπέρασμα
Η εναλλακτική ιατρική δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασσική ιατρική. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια εκεί που δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, ή ο ασθενής θέλει να αποφύγει τα φάρμακα και τις πιθανές παρενέργειές τους. Στόχος είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων και η ενίσχυση της υγείας.
Παρ’ όλη την τεράστια εξέλιξη της κλασσικής ιατρικής τα τελευταία 100 χρόνια, δυστυχώς συχνά ακόμη αδυνατεί να προσφέρει λύση σε αναρίθμητα προβλήματα.
            Εδώ ο Βιοσυντονισμός έρχεται δυναμικά να βοηθήσει, να ανακουφίσει και να επιλύσει τα προβλήματα υγείας.

 

Επικοινωνία

Χριστόφορου Περαιβού 11
Άνω Τούμπα (αμέσως μετά την έξοδο της περιφερειακής προς
Κωνσταντινουπολίτικα-Μαλακοπή)
τηλ. 23155-19864

Αιγαίου 25 & Εθνικής Αντίστασης
Καλαμαριά
τηλ. 23155-19864

Λεωφόρος Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας 36
Περαία
τηλ-φαξ 23921-10793

κινητό : 6977 858 046
e-mail : giokasar@ath.forthnet.gr